Cheesecake, glögg och pepparkakor
Innan gjorde jag en cheesecake som ska avnjutas dagen till ära.. med hallon och vit choklad.. hoppas den är god iaf! : )
Här är receptet:
Halloncheescake
|
10-12 portioner |
Ugnstemperatur 175º |
ca 1 timme + tid i kyl |
IngredienserBotten:
Fyllning:
Garnering:
= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ |
TillagningMixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Vispa ihop färskost, 1 1/2 deciliter socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter. Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon eller jordgubbar. |
|