Cheesecake, glögg och pepparkakor

Blev lite mys med glögg och pepparkakor igår kväll <3

Innan gjorde jag en cheesecake som ska avnjutas dagen till ära.. med hallon och vit choklad.. hoppas den är god iaf! : )
Här är receptet:

Halloncheescake
med vit choklad

 

10-12 portioner

Ugnstemperatur 175º

tillagningstid ca 1 timme + tid i kyl

Ingredienser

Botten:

finns som ekologisk vara 250 g digestivekex
finns som ekologisk vara 150 g smör

Fyllning:

finns som ekologisk vara 400 g färskost
finns som ekologisk vara 2 dl strösocker
finns som ekologisk vara 2 ägg
finns som ekologisk vara 1 citron, rivet skal
finns som ekologisk vara 3 dl färska hallon, eller
finns som ekologisk vara jordgubbar
  100 g vit choklad
finns som ekologisk vara 3 dl crème fraiche

Garnering:

finns som ekologisk vara 3 dl färska hallon, eller
finns som ekologisk vara jordgubbar

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

  

Tillagning

Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 centimeter i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter.

Vispa ihop färskost, 1 1/2 deciliter socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter.

Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.

Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnera med färska hallon eller jordgubbar.


 
Halloncheesecake med vit choklad



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0